"Bevoorrading nieuwe Aldi Baarn gevaarlijk"

© RTV Utrecht
BAARN - Verschillende politieke partijen in Baarn vrezen voor een gevaarlijke verkeerssituatie op de Kooijhoek. Daar moet een nieuw pand komen voor supermarkt Aldi. De bevoorrading van de winkel lijkt alleen mogelijk als de vrachtwagen stopt op de drukke Eemnesserweg en vervolgens achteruit een bochtje maakt richting het magazijn.
Het gebakkelei over de Kooijhoek in Baarn is niet van vandaag of gisteren. Ooit stond aan de Eemnesserweg garage Kooij. Na veel gedoe werd het verloederde pand waar dat bedrijf in zat gesloopt. Op die plek komen nu appartementen en dus een Aldi. De manoeuvre die vrachtwagenchauffeurs moeten maken voor de bevoorrading, is volgens lokale politici vragen om ongelukken.

VARIANTEN

"Wat ons betreft wordt de stroming van bevoorrading en langzaam verkeer zoveel mogelijk gescheiden", zegt VoorBaarn-raadslid Bram van Ommen. Het college heeft al onderzoek laten doen naar andere varianten. "Daar is er één uit naar voren gekomen die het beste voldoet en de beste verkeersveilige bereikbaarheid garandeert voor het vrachtverkeer", vertelt wethouder Mariska de Koning. 
De vrachtwagenchauffeurs moeten in die variant dus wel achteruit insteken. Hoe lastig is dat? Rij-instructeur Dick van der Schuur leidt truckers op en weet het wel. "Je moet de vrachtwagen rustig laten lopen. Als de achteras bij het begin van de bocht is, begin je met sturen." 

VERKEERSREGELAAR

Van der Schuur verwacht dat de stuurmanskunsten van de chauffeurs niet het probleem zijn, maar wel het drukke verkeer op de Eemnesserweg. "Er zijn fietsers, e-bikers, snorfietsers, bromfietsers. Die gaan overal tussendoor. Om dat allemaal te kunnnen overzien als chauffeur is lastig. Daar zie ik wel een groot probleem." Een verkeersregelaar zou de oplossing zijn, denkt Van der Schuur. "Het is mooi als je even iemand hebt, die het spulletje even stilzet."
Eind deze maand moet de gemeenteraad het bestemmingsplan voor de Kooijhoek vaststellen.
Vrachtwagenprobleem bij nieuwe Aldi Baarn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.