RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Start aanleg verwarming op Dafne Schippersbrug

UTRECHT - De Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht wordt vanaf vandaag winterklaar gemaakt. Komende weken wordt er elektrische verwarming in een deel van het wegdek aangebracht om glij- en valpartijen in de winter te voorkomen.

Vorige winter waren er meerdere valpartijen van fietsers op de brug. Vooral het wegdek boven het schooldak bleek erg glad. In die haakse bocht gingen veel fietsers onderuit. Het wegdek en dan voornamelijk de strepen erop bevriezen snel. Dat komt deels door de temperatuur, maar ook de windrichting en de vochtigheid spelen een rol. Het wegdek zelf blijkt wel stroef genoeg.

De elektrische verwarming werkt alleen op momenten dat het nodig is. "Er zit een automatische schakeling in, dus de verwarming gaat pas aan op het moment dat het koud wordt", vertelt opzichter Ton Versteeg.

KOSTEN
De operatie kost de gemeente in totaal 200.000 euro. "Als de aanleg van de verwarming in het voortraject was meegenomen, dan had het iets minder gekost. Maar dit had niet voorkomen kunnen worden, want iedereen was er tijdens het voortraject van overtuigd dat er geen glijpartijen zouden ontstaan."

Tijdens de werkzaamheden wordt er een tent over het wegdek geplaatst.  Rond 5 november moet de brug klaar zijn. Tijdens deze periode is de brug geheel gesloten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -