Leden Utrechtse woongroep niet vervolgd voor dood huisgenote

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie gaat drie leden van een woongroep in het Utrechtse Lombok niet vervolgen. Het OM denkt dat de man en twee vrouwen niet betrokken zijn bij de dood van een huisgenoot in juni vorig jaar.
De vrouw werd dood aangetroffen in een huis aan de Bilitonstraat. Ze bleek ernstig vermagerd. De dode vrouw en de drie anderen vormden een woongroep. Volgens het OM hanteerden ze 'uitzondelijke gewoontes met betrekking tot voeding'. De groep laat zich inspireren door de natuur en zou medicijnen in de reguliere zorg afwijzen. Voeding zouden ze vervangen door energie uit zonlicht.
Het OM stelde een onderzoek in naar het overlijden van de vrouw. Het drietal werd aangehouden en verhoord. Een dag later werden ze vrijgelaten. Ze werden ervan verdacht dat ze te kort zijn geschoten in hun zorgplicht. Ook werd onderzocht of ze de vrouw zouden hebben gedwongen haar voedingspatroon aan te passen.
Uit het onderzoek van het Openbaar Ministerie blijkt dat de vrouw door ondervoeding is overleden. Er is geen bewijs gevonden voor betrokkenheid van het drietal bij haar dood. De man en de twee vrouwen zijn daarom niet meer verdacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.