RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Minister houdt voet bij stuk: geen extra geld voor NRU

UTRECHT - Utrecht krijgt al genoeg geld van het rijk voor de Noordelijke Randweg Utrecht. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in antwoord op Kamervragen van D66 en CDA. De minister van Infrastructuur wil niet betalen voor†tunnels onder†het Gandhiplein en het Dunantplein.

Verkeerswethouder Lot van Hooijdonk kreeg eind augustus al nul op het rekest, toen ze de minister om extra geld voor het megaproject had gevraagd. Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Matthijs Sienot (D66, voormalig raadslid in Utrecht), die de zogenoemde NRU al langer volgen,†vroegen daarop opheldering aan Van Nieuwenhuizen. Ze wijzen onder meer op eerdere afspraken tussen het rijk en de regio.

De randweg langs Overvecht moet het verkeer tussen de A27 en de A2 beter laten doorstromen. Van Nieuwenhuizen schrijft aan de Tweede Kamer dat de "substantiŽle" rijksbijdrage van 168 miljoen alles is wat Van Hooijdonk mag verwachten. Wel wil ze helpen om het geld ergens anders te zoeken.

Wethouder Van Hooijdonk had om extra geld uit Den Haag gevraagd om behalve het Robert Kochplein ook het Gandhiplein en het Dunantplein te kunnen ondertunnelen. De meerkosten daarvan zijn ongeveer 90 miljoen euro. Minister Van Nieuwenhuizen zegt dat ze dat geld niet heeft en dat het bouwen van viaducten niet per se bijdragen aan een betere doorstroming van het verkeer. Utrecht zal, net als andere gemeenten en provincies, zelf de extra wensen moeten financieren, schrijft ze.

Wijkbewoners van Overvecht dienden vorig jaar meer dan duizend handtekeningen in om alledrie de kruisingen op het traject van de NRU te 'verdiepen'. Ze zijn bang dat de huidige plannen de leefbaarheid van Overvecht zullen aantasten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -