Het is officieel: Hans Oosters nieuwe commissaris van de koning

© Provincie Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Hans Oosters is officieel benoemd als de nieuwe commissaris van de koning van de provincie Utrecht. Hij gaat op 1 februari 2019 aan de slag.
De 56-jarige Oosters is nu nog dijkgraaf in Zuid-Holland. In september werd hij al voorgedragen door de provincie voor de functie. De ministerraad heeft nu ingestemd met zijn benoeming.
Oosters zei eerder al tegen RTV Utrecht dat hij ontzettend veel zin heeft om aan de gang te gaan. Hij voelde zich geroepen bij het lezen van de profielschets. "Ik ben maatschappelijk betrokken en werk heel graag in het openbaar bestuur. In mijn hele carrière doe ik vanuit de overheid zaken voor mensen", zei hij eerder.

KONINGSDAG

De huidige commissaris Willibrord van Beek gaat op 1 februari met pensioen. Het bezoek van Willem-Alexander en zijn familie aan Amersfoort op Koningsdag, wordt dus een klusje voor de nieuwe commissaris Oosters.
Die heeft daar wel zin in. "Vanzelfsprekend. Dat hoort erbij. Het is natuurlijk fantastisch om namens de provincie en de inwoners van Utrecht het koningspaar welkom te heten op zo'n feestelijke dag", zei Oosters daar over.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.