"Fame-graffitispuiter moet voor schoonmaakkosten opdraaien"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het CDA in Stichtse Vecht wil dat de graffitispuiter die verantwoordelijk is voor alle 'fame'-tags voor de kosten van het verwijderen ervan opdraait. Volgens het CDA zou dat een duidelijk signaal zijn: "Dat vandalen hier niet zomaar mee wegkomen."
Volgens de partij kan de gemeente die kosten op de 26-jarige Utrechter verhalen, nu hij vorige week vrijdag op heterdaad betrapt werd tijdens het spuiten van graffiti in het Waterwinpark in Leidsche Rijn.
Het CDA vraagt het college daarom om een inventarisatie te maken van de geleden schade zoals schoonmaakkosten, want de man was ook in Stichtse Vecht actief. Fractievoorzitter Klaas Overbeek: 'We vinden het belangrijk dat de kosten op de daders wordt verhaald. Uiteindelijk zal anders de gemeenschap betalen en daar hoort de rekening niet thuis."
De man uit Utrecht werd afgelopen vrijdag betrapt. Omdat hij eerder aangehouden is en al verdacht werd van meerdere vernielingen heeft het OM besloten hem deze keer keer voor te geleiden bij de rechter-commissaris. Deze heeft besloten hem veertien dagen vast te houden.
In april dit jaar werd een zogenaamd stop-gesprek gevoerd met de graffitispuiter, waarin hem werd verteld dat er scherp op hem gelet zou worden en dat er sancties zouden volgen als hij de spuitbus opnieuw ter hand zou nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.