Utrecht wil aantal elektrische laadpalen verdubbelen voor 2020

© Pixabay
UTRECHT - De gemeente Utrecht wil een verdubbeling van het aantal laadpunten voor elektrische auto's. Op dit moment telt de stad 800 punten, in 2020 moeten dit er 1.600 zijn.
Daarna moet het aantal publieke laadpunten flink blijven stijgen, als het aan de gemeente ligt. In 2025 streeft de stad naar 5.000 punten en in 2030 moeten dat er 10.000 zijn. We hebben alle huidige laadpalen in Utrecht verzameld op deze digitale kaart.
"Naar verwachting rijden in 2025 ongeveer 25.000 elektrische auto's in de stad. Om elektrisch vervoer goed te kunnen faciliteren, moet er een nieuw plan komen voor de uitbreiding van het aantal laadpunten", schrijft de gemeente. Een deel van de rijders van elektrische auto's heeft geen eigen oprit en is afhankelijk van publieke laadpunten.

AANVRAAG INDIENEN

Vanaf 2020 hoeven bestuurders geen aanvraag meer in te dienen voor een laadpunt. Het aantal laadpunten wordt uitgebreid op het moment dat de bestaande laadpunten te vaak bezet zijn. Door te kijken naar hoeveel een laadpunt wordt gebruikt, is het mogelijk om te voorspellen wanneer een nieuw laadpunt nodig is.
De gemeente wil ook de laadpunten zoveel mogelijk plaatsen in parkeergarages, zodat er minder laadpunten op straat nodig zijn. Per wijk wordt er een plan gemaakt waar de palen geplaatst worden. Bewoners worden uitgenodigd om hierover mee te denken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.