Jeugdcel geëist voor gewelddadige berovingen Amersfoort

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Als het aan het Openbaar Ministerie ligt gaan twee jonge straatrovers uit Amersfoort de jeugdgevangenis in.
Vorig jaar september reden de 15- en 16-jarige verdachten een slachtoffer op het Jan van Riebeeckpad klem, trokken hem van zijn fiets en schopten en sloegen hem terwijl hij op de grond lag. Ze maakten een telefoon buit.
De jongste verdachte zou in november ook nog twee personen hebben beroofd van hun jas, sigaretten en muntgeld. Hij sloeg en bedreigde daarbij de slachtoffers. Als ze aangifte deden, zouden ze levend begraven worden of een molotovcocktail in huis gegooid krijgen.
De 15-jarige hangt 60 dagen jeugddetentie boven het hoofd, waarvan 30 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Daarnaast wil de officier van justitie hem een werkstraf van 120 uur opleggen, en hij zou een begeleidingstraject moeten volgen.
Zijn 16-jarige medeverdachte hoorde 100 uur werkstraf en 30 dagen jeugddetentie tegen zich eisen, waarvan 27 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moeten beide tieners een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.
De rechter doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.