Dierenambulance Ronde Venen: "Eindelijk begrip voor ons standpunt"

© Evie Westland
DE RONDE VENEN - Dierenambulance Ronde Venen/Amstelland heeft een goed gesprek gehad met de Dierenbescherming, nadat er eerder onrust tussen de twee partijen was ontstaan. "We hebben het gevoel dat er nu begrip is voor ons standpunt."
Gisteren haalde de dierenambulance hard uit naar de Dierenbescherming. "Er wordt bezuinigd op manieren waar het dier de dupe van is", stelde de dierenambulance.
In een lange post op Facebook beweerde de dierenambulance dat katten met botbreuken "pijnlijke en onnodig lange" ritten tegemoet gaan. De dierenambulance zegt dat het "al jaren" rommelt bij Dierentehuis Amstelveen, onderdeel van de Dierenbescherming. Dierenambulance-voorzitter Miriam Bos liet aan RTV Utrecht weten nauwelijks tot geen contact te kunnen krijgen met de regiomanager, ondanks het melden van vele klachten.
Met de nieuwe regiomanager, die begin deze maand is aangetreden bij de Dierenbescherming, lijkt het contact nu beter te verlopen. "Hoewel wij als dierenambulance graag vooruitkijken en oplossingsgericht verder willen, waren wij genoodzaakt om uit te leggen waar onze frustratie lag en hoe dat is opgebouwd in de loop der tijd. We hebben het gevoel dat wij vanmiddag gehoord zijn en dat er aandachtig naar ons geluisterd werd."

TRANSPORT VAN GEWONDE DIEREN

Met name de manier waarop het transport van gewonde dieren werd uitgevoerd, was de dierenambulance een doorn in het oog. De dierenambulance wil de dieren zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde dierenarts brengen, maar de Dierenbescherming zou in het kader van bezuinigingen naar een goedkope dierenarts willen, 35 minuten rijden verderop.
De dierenambulance wil dat het vervoeren van dieren met botbreuken naar de goedkoopste dierenarts stopt. "Hier krijgen wij maandagmiddag uitsluitsel over. Dit is een tijdelijke oplossing totdat er een definitieve oplossing komt, waarin alle partijen zich kunnen vinden", aldus de dierenambulance.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.