'Verdachte Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg betrokken bij liquidatie Wout Sabee'

© Google Street View
NIEUWEGEIN - Een van de mannen die vorige week werd opgepakt in de Nieuwegeinse wijk Fokkesteeg, zou worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van drugshandelaar Wout Sabee.
Dat meldt het AD vandaag. Het was eerder al bekend dat één van de mannen naast cocaïnehandel werd verdacht van betrokkenheid bij een liquidatiepoging, maar de politie wilde toen nog niet zeggen om welke moord het ging.
In juni 2016 kwam Sabee bij een schietpartij bij zijn huis in De Meern om het leven. Een eerdere aanslag overleefde hij twee jaar eerder.
Volgens het AD is de verdachte die nu voor deze liquidatie is opgepakt de 35-jarige Marcel D. uit Nieuwegein. De politie zou een tip hebben gekregen die D. linkte aan de moord op Sabee.
Bij een grote politieactie begin oktober werden zes verdachten op elf locaties in Nederland doorzocht, waaronder meerdere adressen in Nieuwegein. Twee naast elkaar gelegen woningen aan de Snekerveste werden binnengevallen. In beide huizen wonen gezinnen met kinderen. Meerdere vuurwapens, voertuigen en grote hoeveelheden geld werden in beslag genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.