Politie vist drijfnatte auto-inbreker uit sloot in Leidsche Rijn

© Facebook Politie Utrecht Stad
UTRECHT - Een jonge auto-inbreker dacht na een inbraak bij een Audi in de Utrechtse wijk Het Zand in Leidsche Rijn te kunnen vluchten voor de politie door in de sloot te springen. Na een kwartier werd "de drijfnatte en verkleumde verdachte in het water aangetroffen", meldt de politie.
Rond 2.00 uur vannacht braken twee "jonge auto-inbrekers" in bij een auto op de Theo van Doesburgstraat. Door een tip van een getuige was de politie snel aanwezig.
De jongens stapten op een scooter zonder kentekenplaat en reden snel weg. Tijdens de rit gooiden ze de vermoedelijk gestolen spullen weg. Ze vluchtten een doodlopende straat in, "volledig omgeven door woningen en water".
De twee gingen onderuit. Eén van de verdachten kon daardoor direct worden ingerekend, de ander sprong in het water en verstopte zich in een rietkraag. Omdat er inmiddels meerdere politieagenten gearriveerd waren, konden de agenten het water tactisch afzetten. Na een kwartier troffen ze de drijfnatte verdachte aan en kon ook hij worden ingerekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.