Politie zoekt getuigen van dodelijk tramongeluk met camper bij Weg der Verenigde Naties

© GinoPress
UTRECHT - De politie zoekt getuigen van het dodelijke ongeluk tussen een camper en de sneltram op de kruising van de Weg der Verenigde Naties en de Overste den Oudenlaan. De politie komt vooral graag in contact met mensen die op het moment van het ongeval in de tram richting Nieuwegein-Zuid zaten.
Bij het ongeluk overleed een persoon, twee raakten gewond. Zij zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de identiteit van de slachtoffers kan de politie nog niets zeggen.
"Een tactisch verkeersteam is druk onderzoek aan het doen. De weg de stad uit blijft nog even dicht, de weg de stad in wordt binnenkort vrijgegeven. Wanneer dat is, is nog niet helemaal duidelijk", aldus een woordvoerder van de politie.
Tekst gaat verder onder de video.
Politie zoekt getuigen van dodelijk tramongeluk met camper bij Weg der Verenigde Naties

FLINKE RAVAGE

Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Naast de ambulance werden ook een traumahelikopter en de brandweer opgeroepen. Mogelijk is één van de gewonden een kind.
De klap moet erg groot geweest zijn, vertellen getuigen. De volledige voorkant van de camper is weg. Op straat is het een flinke ravage. Matrassen, dekbedden en kleding: de volledige inboedel is uit de camper - met Belgisch kenteken - geslingerd.
Ook de voorkant van de tram is zwaar beschadigd en ruiten zijn kapot. Het tramverkeer is voorlopig stilgelegd. Reizigers uit IJsselstein en Nieuwegein kunnen op Zuilenstein overstappen op de pendelbus naar Utrecht CS, meldt U-OV.
Ook de voorkant van de tram is zwaar beschadigd.
Ook de voorkant van de tram is zwaar beschadigd. © Koen Laureij

GEVAARLIJK KRUISPUNT

Op sociale media wordt veel geklaagd over het betreffende kruispunt. Automobilisten en omwonenden laten weten op deze plek vaak (bijna-)ongelukken te zien tussen auto- en het tramverkeer. Afslaande auto's zien de tram over het hoofd, met gevaarlijke situaties tot gevolg. Er staat een verkeersbord om automobilisten te waarschuwen niet af te slaan in verband met de tram.
"Ik zie het vaak misgaan op dit stuk", aldus een omwonende.
Een woordvoorder van U-OV laat weten eerst het onderzoek van de politie te willen afwachten, alvorens uitspraken te doen over de mogelijke oorzaak van het ongeluk. "Het is een verschrikkelijk ongeluk, we leven ontzettend mee met de nabestaanden van het overleden slachtoffer en de twee andere gewonden." De gemeente kon nog geen reactie geven op de zorgen van omwonenden met betrekking tot dit kruispunt.
Twee mensen raakten gewond.
Twee mensen raakten gewond. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.