COC blij met verloop Regenboogweek Woerden

© Woerden TV
WOERDEN - COC Midden-Nederland is blij met het verloop van de Woerdense Regenboogweek. Er was veel belangstelling voor de activiteiten en zo'n 25 ondernemers hingen een regenboogvlag op.
De week is bedoeld om aandacht te vragen voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en intersekse (LHBTI) inwoners van Woerden. Als het aan het COC ligt komt er volgend jaar weer een editie.
De Regenboogweek werd gehouden rond Coming Out Day, die op 11 oktober was. Leerlingen van het Minkema College openden een genderneutraal toilet en er werden lezingen gehouden door onder meer een predikant en een pastoor en er werd aandacht besteed aan 'roze' kunst.
"In een gemeente als Woerden is deze zichtbaarheid ontzettend belangrijk en daarom krijgt de Regenboogweek in 2019 zeker een vervolg", zegt Simon Timmerman van COC Midden-Nederland.
Onlangs klaagde de organisatie nog dat bijna alle Utrechtse gemeentes tekortschieten op het gebied van emancipatie van homoseksuelen. Alleen de steden Utrecht en Amersfoort scoren een voldoende.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.