Afgebrande jachthaven IJsselstein weer in bedrijf

© Sem van der Wal
IJSSELSTEIN - Ruim een half jaar na de verwoestende brand bij jachthaven Marnemoende in IJsselstein kunnen er weer boten gestald worden. De twee loodsen die in januari van dit jaar in vlammen opgingen zijn weer opgebouwd.
"Het blijft nog steeds pijn doen dat het gebeurd is. Dat blijf je bij je houden. Maar dit is in ieder geval een stap in de goede richting en we laten het achter ons", zegt eigenaar van de jachthaven Jan Kromwijk.
Bij de brand in januari van dit jaar gingen niet alleen twee loodsen verloren ook bijna 80 boten gingen in vlammen op.
Vandaag konden booteigenaren een kijkje komen nemen hoe de boel weer is opgeknapt. Gerbrand Stip is een van hen. Hij had z'n boot buiten liggen tijdens de brand, maar hij heeft wel te doen met de eigenaren van wie de boot uitbrandde. "Heel triest. Je ziet je hele bezit verbranden. Dat is verschrikkelijk."

BETERE VOORZIENINGEN

Stip is tevreden met wat er in relatief korte tijd is gebeurd in de haven. Er is hard gewerkt om alles weer op te bouwen. "Het is prachtig, veel mooier dan hoe het was. Ik vind het ook heel erg leuk dat we weer aan de boten kunnen klussen. Alle voorzieningen zijn verbeterd. We kunnen weer alles doen."
De nieuwe loods
De nieuwe loods © RTV Utrecht
De nieuwe ruimtes zijn beter ingedeeld zegt eigenaar Kromwijk. "Waardoor we minder 'dode hoek' hebben en de boten veel makkelijker kunnen plaatsen. Dat is een verbetering. De tweede hal fungeert vanaf april als een klusloods, de ruimte waar mensen aan hun boot kunnen werken."
Het is prachtig, veel mooier dan hoe het was
booteigenaar
Naast de twee loodsen komen er nog wat winkels bij de haven en wordt een strandje gecreëerd. "Met horeca, een soort strand aan de Hollandse IJssel."
Vanaf de buitenkant
Vanaf de buitenkant © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.