Herfstweer kan morgen voor blad op spoor zorgen

© Pixabay
UTRECHT - Door opkomend herfstweer en de daarmee gepaarde harde wind worden er morgen bladeren op het spoor en de weg verwacht. Dat meldt Weeronline dat vanochtend problemen op het spoor voorspelde. De NS zegt in een reactie echter geen grote problemen te verwachten.
Omdat het morgen hard waait, is de kans aanwezig dat er blad op het spoor belandt. In combinatie met koude temperaturen en vocht kan dit leiden tot gladde sporen en vertragingen. Een NS-woordvoerder verwacht dat dit morgen echter nog niet zo zal zijn: "Op een paar trajecten is er een beetje extra risico op vertraging maar niet zodanig dat er grote problemen worden verwacht."
In het weekend wordt de gevoelstemperatuur flink kouder, voor het eerst deze herfst. Dat komt door koude lucht vanaf Groenland en IJsland. De middagtemperatuur daalt naar een graad of 10 en op sommige plaatsen wordt de 10 graden niet eens gehaald.
Er trekken ook buien over het land, maar tussendoor schijnt de zon. In de nachten ligt de temperatuur enkele graden boven nul, maar tijdens opklaringen kan het licht vriezen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.