UMC trapt griepprikcampagne af, minister Bruins krijgt eerste vaccin

© Pixabay
UTRECHT - Het UMC Utrecht deelt vandaag de eerste griepprik uit aan minister van Medische Zorg en Sport Bruno Bruins. Dit doet het ziekenhuis om meer aandacht te genereren voor griepvaccinaties bij personeel in de zorg.
Volgende week start een landelijke campagne voor het zorgpersoneel, waar alle universitaire ziekenhuizen aan meedoen. Volgens microbioloog Marc Bonten van het UMC Utrecht is het hard nodig om de griepprik onder de aandacht te brengen, want lang niet iedereen laat zich vaccineren. "Het is zeer verbazend dat personeel zich nog steeds niet allemaal laat inenten. Het is een soort laksheid om het gewoon te vergeten", aldus de bioloog.
Bonten vindt dat personeel er alles aan moet doen om kwetsbare patiënten niet bloot te stellen aan de griep. "Je wil niet dat het zich gaat verspreiden. Mensen zouden er zelfs aan kunnen overlijden. Als je dat kunt voorkomen met een vaccinatie, dan is dat toch een goede zaak?", zegt Bonten.

NIET VERPLICHT

Het is vooralsnog niet verplicht voor zorgpersoneel om zich te laten vaccineren. Hier worden wel al enige tijd discussies over gevoerd. Mensen vanaf 60 jaar of met medische aandoeningen worden ook opgeroepen voor de prik.
Microbioloog Marc Bonten over griepprik: "Verspreiden virus voorkomen met vaccinatie"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.