'Dodelijk slachtoffer camperongeluk is vader (41) die met gezin Lego World wilde bezoeken'

© Koen Laureij
UTRECHT - Het dodelijke slachtoffer van het ongeluk tussen de sneltram en een camper afgelopen zaterdag, zou een vader van 41 jaar zijn. De moeder van het gezin brak een been.
Dat meldt de Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws. Het gezin uit het Belgische Hasselt was onderweg naar Lego World in de Utrechtse Jaarbeurs, bevestigt ook een ooggetuige aan RTV Utrecht. De vijfjarige jongen zou enkel schaafwonden hebben opgelopen.
Omdat Vincent, het vijfjarige zoontje van het gezin, zo gek is van Lego zou het gezin Lego World in Utrecht bezoeken, schrijft Het Laatste Nieuws. Op zo'n kilometer van hun bestemming ging het mis, toen vader John met de camper links afsloeg. Dat mocht niet, maar mogelijk volgde John zijn gps. Net op dat moment kwam een tram aangereden.

GEVAARLIJK KRUISPUNT

"Ik zie het hier drie keer per dag misgaan", vertelt ooggetuige Maurits, die zijn bedrijf om de hoek van het fatale ongeluk heeft, aan RTV Utrecht. "Het is hier niet veilig. Natuurlijk kun je zeggen: kijk goed naar de borden, maar als je de stad niet kent, dan is zo'n ongeluk gauw gebeurd. Ze zijn ook overal aan het bouwen, steeds zijn bepaalde kruispunten weer anders. Dat maakt het onvriendelijk om hier te komen."
Maurits schoot te hulp toen hij het ongeluk zaterdag zag gebeuren. "Het is heel heftig, het doet me veel. Mijn eerste reactie was: ik moet helpen. Zodra de politie begon met reanimeren, ben ik daar weggegaan. Ik wist dat ik toen niets meer kon doen."
Op sociale media wordt ook veel geklaagd over het betreffende kruispunt. Automobilisten en omwonenden laten weten op deze plek vaak (bijna-)ongelukken te zien tussen auto- en het tramverkeer. Afslaande auto's zien de tram over het hoofd, met gevaarlijke situaties tot gevolg. Er staat een verkeersbord om automobilisten te waarschuwen niet af te slaan in verband met de tram.
U-OV
Een woordvoerder van U-OV liet zaterdag weten eerst het onderzoek van de politie te willen afwachten, alvorens uitspraken te doen over de mogelijke oorzaak van het ongeluk. "Het is een verschrikkelijk ongeluk, we leven ontzettend mee met de nabestaanden van het overleden slachtoffer en de twee andere gewonden."
De gemeente kon nog geen reactie geven op de zorgen van omwonenden met betrekking tot dit kruispunt.
De politie laat weten dat het onderzoek nog niet is afgerond maar dat "alles er inderdaad op wijst" dat de camperbestuurder linksafsloeg en toen door de sneltram werd geschept.
Beelden van het ongeluk op zaterdag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.