Pegida mag demonstreren tegenover politiebureau Wijk C, niet bij moskee

Eerder deze maand liep een protest bij de ULU-moskee uit de hand.
Eerder deze maand liep een protest bij de ULU-moskee uit de hand. © RTV Utrecht / Annet Schut
UTRECHT - Pegida mag woensdag demonstreren in Wijk C, op de Nieuwekade/Paardenveld. Dat is pal naast het politiebureau. De anti-islambeweging wil protesteren bij de ULU-moskee in Lombok, maar daarmee gaat de gemeente niet akkoord.
Eerder deze maand ging het mis toen zo'n vijftig Pegida-aanhangers demonstreerden bij de moskee aan het Westplein. De politie moest ingrijpen nadat tegendemonstranten met eieren, tomaten, flessen en blikken gooiden.
Een nieuw protest bij de moskee ziet locoburgemeester Kees Diepeveen niet zitten. Hij zegt dat demonstranten daar niet goed te beveiligen zijn.
Bij de gemeente zijn voor aanstaande woensdag (nog) geen tegendemonstraties aangemeld. "Wel horen we dat de demonstratie van 5 oktober en de aangekondigde demonstratie van 24 oktober bij veel mensen leeft. Dit blijven wij monitoren."
Ook benadrukt Diepeveen dat als Pegida of eventuele tegendemonstranten zich woensdag niet aan de regels houden, agenten kunnen ingrijpen. Er loopt nog strafrechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen van 5 oktober.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.