Broer Toon Gispen over condoleanceregister: "Hij zou apetrots zijn geweest"

© RTV Utrecht
UTRECHT - In het Stadskantoor in Utrecht ligt sinds vandaag een condoleanceregister voor politicus en tekstschrijver Toon Gispen. Het register werd als eerst getekend door zijn broers en zussen. 
Toon Gispen kwam uit een muzikale en intelligente familie. Volgens zijn broertje Willem Hendrik Gispen hadden ze veel gemeen: "We waren tegelijkertijd betrokken bij het bestuur van Utrecht. Hij als wethouder en ik als rector magnificus van de Universiteit. We deelden een aantal hobby's, maar het was niet zo dat we samen naar FC Utrecht gingen. We zagen elkaar veel, zowel privé als zakelijk."
Het register ligt in de hal bij binnenkomst. Iedereen die Toon Gispen bewonderde mag in het register schrijven. Enkele voorbijgangers uitten hun dankbaarheid voor het werk waar de oud-wethouder zich mee bezighield.  Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor de Culturele Zondagen.
Willem Hendrik: "Ik weet zeker dat Toon apetrots zou zijn als hij geweten zou hebben dat er een register voor hem zou liggen. Hij deed net alsof dat niet belangrijk was, maar neem maar van mij aan dat dat toch belangrijk was."
Tot en met vrijdag kan er in het boek geschreven worden. Ook in het wijkbureau in Vleuten ligt een condoleanceregister.
Toon Gispen overleed zaterdag op 80-jarige leeftijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.