Fataal camperongeluk: provincie en gemeente gaan "gevaarlijke" verkeerssituatie bekijken

© Koen Laureij
UTRECHT - De provincie en de gemeente Utrecht gaan de verkeerssituatie op de Weg der Verenigde Naties, waar het afgelopen weekend misging toen een camper en de sneltram op elkaar botsten, "analyseren".
De provincie laat weten al langer signalen te hebben gekregen dat omwonenden de situatie er gevaarlijk vinden. Bewoners zien vaak (bijna-)ongelukken tussen auto- en het tramverkeer. Afslaande auto's zien de tram over het hoofd, met gevaarlijke situaties tot gevolg. De gemeente heeft vijf maanden geleden een bord geplaatst om automobilisten te waarschuwen niet af te slaan in verband met de tram.
Afgelopen zaterdag raakte de bestuurder van een camper in botsing met de sneltram. Naar alle waarschijnlijkheid sloeg hij af, bevestigt ook de politie, die het voorval nog in onderzoek heeft. De 41-jarige man kwam om het leven, een vrouw brak haar been. Hun zoontje kwam er met schaafwonden vanaf.
Tekst gaat verder onder de video.
Naar alle waarschijnlijkheid is dit hoe het ongeluk is gegaan.
Een woordvoerder van de provincie laat weten te gaan kijken hoe het op het betreffende kruispunt veiliger kan en wil daar "snel" naar handelen.
De gemeente houdt het voorlopig bij een schriftelijke verklaring. "We zullen samen met provincie de situatie analyseren, waarbij wij ook de resultaten van het nu nog lopende onderzoek van de politie betrekken. Onze gedachten zijn nu vooral bij de familie van de slachtoffers van dit vreselijke ongeluk, met wie we intens meeleven."

ONVRIENDELIJK

Eerder vertelde ooggetuige Maurits, die zijn bedrijf om de hoek van het fatale ongeluk heeft, aan RTV Utrecht "het zeker drie keer per dag mis te zien gaan" op de Weg der Verenigde Naties. "Het is hier niet veilig. Natuurlijk kun je zeggen: kijk goed naar de borden, maar als je de stad niet kent, dan is zo'n ongeluk gauw gebeurd. Ze zijn ook overal aan het bouwen, steeds zijn bepaalde kruispunten weer anders. Dat maakt het onvriendelijk om hier te komen."
Maurits schoot te hulp toen hij het ongeluk zaterdag zag gebeuren. "Het is heel heftig, het doet me veel. Mijn eerste reactie was: ik moet helpen. Zodra de politie begon met reanimeren, ben ik daar weggegaan. Ik wist dat ik toen niets meer kon doen."
Veilig Verkeer Nederland geeft aan geen meldingen te hebben gekregen van deze twee specifieke locaties. "Mensen kunnen dit wel bij ons aangeven", laat een woordvoerder weten. Dat kan via de website van Veilig Verkeer Nederland.
Een ooggetuige van het ongeval laat weten het "drie keer per dag" mis te zien gaan op het kruispunt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.