Zorgen over verkoop wooncomplex De Kom: "Mag niet verdwijnen"

Archief.
Archief. © Pixabay
DE RONDE VENEN - De politieke partijen Partij van de Arbeid (PvdA) en GroenLinks hebben bij het college van de gemeente De Ronde Venen hun bezorgdheid uitgesproken over de verkoop van zorgcentrum De Kom in Mijdrecht. Het pand, waar 24-uurs zorg wordt verleend, staat te koop als 'interessante belegging'. De lokale politiek is bang dat er straks geen mensen meer in kunnen wonen die zorg nodig hebben.
Dat laat fractievoorzitter Pieter Kroon van GroenLinks weten aan RTV Utrecht. "Er is al zo weinig zorgaanbod in de gemeente De Ronde Venen. Als De Kom dan ook nog wegvalt, blijft er weinig meer over. De Kom en de zorg die het verleent, mag dus niet verdwijnen", aldus Kroon. Hij vindt ook dat de nieuwe eigenaar geen torenhoge huurbedragen mag vragen bij een eventuele verkoop. De twee partijen hebben om die redenen schriftelijke vragen gesteld aan het college.
Pieter Kroon van GroenLinks: "De Kom moet blijven, er is al zo weinig"
Zonnehuisgroep Amstelland, de huidige eigenaar van het pand, laat in een statement weten dat de nieuwe bestemming van dit gebied 'maatschappelijk' is. "Dit betekent dat de nieuwe eigenaar binnen deze bestemming moet opereren", aldus de woordvoerder van Zonnehuisgroep. Of dit ook betekent dat er opnieuw een zorginstelling in moet komen, is op dit moment niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.