Rechtbank buigt zich over dood Laura Korsman

Bloemen voor Laura Korsman in de Bosboomstraat
Bloemen voor Laura Korsman in de Bosboomstraat © RTV Utrecht / Mark van der Wel
UTRECHT - De Utrechtse rechtbank buigt zich vandaag voor het eerst over de dood van de 24-jarige Laura Korsman. De studente werd afgelopen zomer dood gevonden in haar huis aan de Bosboomstraat in Utrecht. Haar ex-vriend Zamir M. uit Nieuwegein bracht haar kort daarvoor om het leven, zegt Justitie.
Zamir M. zat eerder al vast voor het stalken van Laura en kreeg een contact- en locatieverbod. Laura kreeg van de politie een alarmknop mee, waarmee ze direct de politie kon inschakelen als ze werd lastiggevallen. Volgens kennissen en buren durfde ze uit angst voor haar ex `s avonds niet meer alleen de straat op.
Laura leerde Zamir M. kennen in het uitgaansleven van Utrecht. De Nieuwegeiner draaide als DJ Sam G. op feesten in de stad. Na een vakantie, beëindigde Laura de relatie. Waarom is niet bekend.
Het gaat vandaag om een proforma-zitting. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld en er komt dus ook nog geen strafeis. Tijdens een proforma-zitting wordt duidelijk of de verdachte bijvoorbeeld langer vast moet blijven zitten. Ook kunnen het OM en de advocaat van de verdachte met onderzoekswensen komen.
De zaak begint in ieder geval om 13.30 uur in Utrecht. Verslaggever Jiri Glaap doet verslag op Twitter.
Verslaggever Jiri Glaap over de rechtszaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.