RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

63 boetes voor negeren rode kruizen na ongeluk op A12 De Meern

DE MEERN - Op de A12 bij De Meern zijn vanmorgen 63 automobilisten beboet voor het negeren van rode kruizen.

Richting Utrecht was een ongeluk gebeurd met meerdere voertuigen. Daardoor ontstond een file van 20 kilometer. Als gevolg van het incident sloot Rijkswaterstaat twee rijstroken af. Eén bestuurder besloot toch de afslag De Meern te nemen en kreeg navolging van andere automobilisten.

"Wij moesten, ondanks dat wij met zwaailichten en sirene reden, vol remmen om een aanrijding te voorkomen", schrijft de politie op Facebook. "De situatie was zodanig gevaarlijk dat onze aandacht naar de verkeersovertreding ging en daardoor dus niet naar de mogelijke slachtoffers van het ongeval."

De bestuurder die als eerste de afslag nam, is gecontroleerd en bekeurd voor het negeren van het rode kruis. De automobilisten die volgden krijgen ook allemaal een boete, laat de politie weten. "Het negeren van een rood kruis is levensgevaarlijk voor de hulpverleners." Op het negeren van een rood kruis staat een bekeuring van 230 euro plus 9 euro administratiekosten. In totaal is er vanmorgen dus voor 15.057 euro aan boetes geïncasseerd.

Volgens de politie vielen de verwondingen bij de betrokkenen van het ongeval mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht