RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Alleen nog pinnen op alle lijnen van U-OV

PROVINCIE UTRECHT - Vanaf 5 november is afrekenen met contant geld niet meer mogelijk op de bus- en tramlijnen van U-OV. Het is dan alleen mogelijk om een kaartje op de bus met de pinpas te betalen.

Een los reiskaartje voor de tram kan worden aangeschaft via de kaartverkoopautomaten op de tramhaltes. Het losse papieren kaartje is wel vervangen door een printbon.

In de bus†ontvangt de reiziger van de chauffeur†zo'n bon, die tevens geldt als vervoerbewijs. De voorwaarden van de reisproducten wijzigen niet. Reizigers kunnen met deze bon gewoon overstappen op andere U-OV lijnen.

In juli is U-OV gestart met een pilot "pinnen op de bus" op de lijnen 1, 2, 3 en 7. Deze pilot is volgens het vervoersbedijf succesvol geweest. Daarom wordt het nu op alle lijnen doorgevoerd.

Pinnen op de bus moet de veiligheid ten goede komen. Het komt nog met enige regelmaat voor daar dat buschauffeurs overvallen worden.

CENTRUMZIJDE

De lijnen 2 en 3 vertrekken vanaf 9 december vanaf het nieuwe busstation Centrumzijde, evenals de lijnen 18 en 28. Op dit moment is de bouw in volle gang. Zelfs de eerste testritten op het station zijn al gemaakt, zoals te zien is in een filmpje van CU2030.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht