Verdachte niet bij eerste zitting moordzaak Laura Korsman

© Facebook Laura Korsman (Bewerking door RTV Utrecht)
UTRECHT - Voor de rechtbank in Utrecht is de eerste zitting gehouden in de zaak over de dood van de 24-jarige Utrechtse studente Laura Korsman. De 31-jarige hoofdverdachte Zamir M. was niet aanwezig bij de zitting.
Tijdens deze eerste zitting werd vooral besproken hoe het verdere proces verder gaat. Zo werd vastgesteld dat er verder onderzoek naar de verdachte komt in het Pieter Baan Centrum. Zamir M. is bereid daaraan mee te werken. Hij staat op een wachtlijst.

BOSBOOMSTRAAT

De 24-jarige Laura Korsman werd op 11 juli dood gevonden in het huis aan de Bosboomstraat dat ze deelde met andere studenten. Ze was in haar hoofd, hals, pols en borst gestoken. Zamir M. werd enkele uren later in Nieuwegein aangehouden.
M. was de ex-vriend van Laura. In de weken voor haar dood, stalkte hij haar zo ernstig dat zij uiteindelijk een alarmknop kreeg waarmee ze bij problemen meteen de politie kon inschakelen. M. stuurde emails, sms'jes en whatsappjes naar Laura, belde haar op en hield zich op in de buurt van haar woning en haar werkplek, het UMC Utrecht. Ook liet hij haar fietsband leeglopen en stak hij haar autobanden lek.
Volgens kennissen en buren was Laura al sinds de relatie uit was, doodsbang voor haar ex. De laatste weken voor haar dood durfde ze 's avonds niet meer alleen de straat op.

BENDE

Zamir M., die bekendheid genoot als dj op latinfeesten, had banden met de Brotherhood Catervarius, een inmiddels opgedoekte bende uit Benschop. Hij kreeg problemen met deze bende, waarna hij bedreigd en mishandeld werd.
Leden van Catervarius zetten M. achter een tafel en dwongen hem urine te drinken. Ook kreeg hij harde klappen op zijn hoofd en werd een pistool op zijn knie gezet. De bendeleden dreigden zijn voet af te hakken als hij geen 1000 euro zou betalen.
De zaak gaat op 17 januari verder. De rechtbank hoopt dat de verdachte er dan wel bij is.
De woordvoerster van het OM over het ontbreken van de verdachte

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.