Inbrekersfamilie opgepakt door Duitse politie

© ANP
UTRECHT - Een Nederlandse familie wordt verdacht van meer dan honderd inbraken in Nederland, Duitsland en België, en mogelijk ook in Denemarken. Zeker elf mensen zijn opgepakt, waaronder meerdere in Utrecht. Ze zouden in wisselende samenstellingen hebben ingebroken.
In totaal zouden veertien mannen en zeven vrouwen betrokken zijn geweest bij de diefstallen. Zij moeten zich verantwoorden bij de rechtbank in het Duitse Osnabrück. Een woordvoerder van de Duitse politie vertelt aan RTV Utrecht dat in Utrecht en Enschede huizen van de verdachten zijn doorzocht.
De inbraken werden vanuit Overijssel gepland. De daders richtten zich vooral op boerderijen en vrijstaande huizen. De schade bedraagt volgens de Duitse politie zo'n 150.000 euro. Het politie-onderzoek naar de bende heeft bijna anderhalf jaar geduurd.
Rechercheurs hadden de familie al sinds 2012 in het vizier. Toen ging het om 54 verdachten, die enkele tonnen zouden hebben verdiend aan het doorverkopen van de buit. Enkelen kregen gevangenisstraffen van meerdere jaren. Het huidige onderzoek begon in april 2017, toen de familie weer actief bleek te zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.