Asbesthoudende schuur in 't Goy bij Houten compleet verwoest door brand

© Koen Laureij
'T GOY - In 't Goy bij Houten is vanochtend een grote brand uitgebroken in een loods aan de Tuurdijk. De brandweer gaf aan het einde van de morgen het sein brand meester. Later heeft een kraan het hele pand uit elkaar gehaald om de overige brandhaarden te doven.
Het gaat mogelijk om een koelbedrijf. Er stonden in ieder geval kratten of kisten met fruit op de grond en aan na het werk van de kraan werden duizenden appelen zichtbaar. Het pand is zo'n 10 bij 40 meter groot en in het dak zaten asbestplaten.
De loods was niet meer te redden. De brandweer heeft het hele pand laten uitbranden. Dat doet de brandweer ook mede doordat er asbest in het pand zit. Door de brand te laten ontwikkelen wordt het heel heet en verbranden de stukken asbest.
De brand heeft de schuur volledig verwoest.
De brandweer heeft weten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen die om het pand heen staan. Dat zijn ook grote schuren, meldt de brandweer.
Gesprek over de brand in UVandaag
Hoe het vuur is ontstaan, is nog onduidelijk. De rook laaide door het uitbranden van het pand weer op en was in de verre omgeving te zien. De rook trok over de weilanden richting Wijk bij Duurstede. Volgens de brandweer staan er een aantal huizen rondom de brandende loods. Die zijn op de hoogte gesteld van de brand en sloten daarop ramen en deuren.
De rook was in de verre omgeving te zien.
De rook was in de verre omgeving te zien. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.