RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Asbesthoudende schuur in 't Goy bij Houten compleet verwoest door brand

1/4
'T GOY - In 't Goy bij Houten is vanochtendeen grote brand uitgebroken in een loods aan de Tuurdijk. De brandweergaf aan het einde van de morgenhet sein brand meester. Later heeft een kraan het hele pand uit elkaar gehaald om de overige brandhaarden te doven.

Het gaat mogelijk om een koelbedrijf.Er stonden inieder geval kratten ofkistenmet fruit op de grond en aan na het werk van de kraan werden duizenden appelen zichtbaar.Het pandis zo'n10 bij 40 meter groot en in het dak zaten asbestplaten.

De loods was niet meer te redden. De brandweer heeft het hele pand laten uitbranden.Dat doet de brandweer ook mede doordat er asbest in het pand zit. Door de brand te laten ontwikkelen wordt het heel heet en verbranden de stukken asbest.

De brand heeft de schuur volledig verwoest.


De brandweerheeft wetente voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen die om het pand heen staan. Dat zijn ook grote schuren, meldt de brandweer.

Gesprek over de brand in UVandaag


Hoe het vuur is ontstaan, is nog onduidelijk. De rook laaide door het uitbranden van het pand weer op enwas in de verre omgeving te zien. De rook trok over de weilandenrichting Wijk bij Duurstede. Volgens de brandweer staan er een aantal huizen rondom de brandende loods. Die zijn op de hoogte gesteld van de brand en sloten daaropramen en deuren.


 De rook was in de verre omgeving te zien. De rook was in de verre omgeving te zien. | Foto: Koen LaureijHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -