Restaurant, hotel en ambachtelijke bedrijven in Tivoli Oudegracht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het voormalige Tivoli-complex aan de Oudegracht gaat onder meer plaats bieden aan een restaurant en hotel. Ontwikkelaar Stadswaarde heeft de tender gewonnen met het plan Podium Proeftuin. Verwacht wordt dat het vernieuwde complex eind 2020 open kan voor publiek.
Vier Utrechtse ondernemers, die samenwerken onder de naam 4U, gaan in de oude poptempel ambachtelijke producten maken in een koffiebranderij, bierbrouwerij en bakkerij. Op de verdieping in de grote zaal komt een restaurant. Verder komt er een boetiekhotel met veertig kamers. Het podium in de grote zaal is straks een opstap voor Utrechts talent en voor culturele organisaties zoals de HKU, De Coöperatie en Le Guess Who?
Ontwikkelaar Jeroen Messemaeckers laat weten dat hij de historische staat van het oude kloosterpand wil laten herleven en de kloostertuin in originele staat wil terugbrengen.
Dertien partijen dienden een plan voor het voormalige Tivoli-complex en de bijbehorende panden aan Springweg. "Het is mooi om te zien dat er veel partijen, met uiteenlopende plannen, zich hebben ingeschreven op de tender. We hebben er dan ook vertrouwen in dat Stadswaarde het voormalig Tivoli opnieuw tot een ontmoetingsplek maakt voor Utrechters en bezoekers van haar stad", zegt wethouder Victor Everhardt. In de tender was de minimale verkoopprijs gesteld op bijna 2,7 miljoen euro. Het financiële bod van de winnaar lag hoger, laat de gemeente weten.
Op dit moment gebruiken de kinderopvang organisaties Ludens en Arthemis de panden aan de Springweg. Het voormalige Tivoli aan de Oudegracht wordt gebruikt door Kytopia. Met alle gebruikers is een bruikleenovereenkomst tot maart 2019 afgesloten omdat het complex vrij van huur zal worden uitgegeven. De gemeente zal met de toekomstige eigenaar en de huidige bruikleners in overleg treden over het zo soepel mogelijk laten verlopen van de uitgifte van het complex voor alle partijen.
Kytopia heeft te kennen gegeven voor een definitieve situatie de voorkeur te geven aan een ander pand in Utrecht. Beide kinderopvangorganisaties zijn in gesprek met de winnaar van de tender om in de toekomst te gaan huren van de nieuwe eigenaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.