Groot Utrechts Mediadebat: bereikt de journalistiek de Utrechter wel?

© RTV Utrecht
UTRECHT - Wie graag wil meepraten over de journalistiek in de stad Utrecht, kan op maandag 19 november terecht in TivoliVredenburg bij het Groot Utrechts Mediadebat. Onder leiding van NOS-presentator Herman van der Zandt praten media en inwoners uit de stad over de stand van de lokale journalistiek.
Het debat is niet enkel bedoeld voor journalisten - in tegendeel. Iedereen is welkom en het publiek wordt actief uitgedaagd om deel te nemen aan het gesprek.
Centraal staat de vraag: welke kant gaat het op met de lokale media? Het publiek denkt mee over nepnieuws, het belang van de lokale journalistiek voor de democratie en welke rol online journalistiek inneemt.

LEVENDIG DEBAT

"Het is heel belangrijk dat Utrechters meepraten over welk nieuws er wordt verslagen op verschillende media, zoals televisie, radio, kranten, apps en social media", aldus RTV Utrecht-directeur Paul van der Lugt.
"We willen van het publiek weten of wij ons werk goed doen en hoe ze het nieuws tot zich willen krijgen. Ik hoop op een levendig debat, met een tas vol adviezen voor de journalisten en programmamakers. We willen graag weten of iedereen bereikt wordt, en zo niet, hoe de plaatselijke journalistiek ervoor kan zorgen dat dat wel gebeurt."
De toegang is gratis, wel graag van te voren reserveren op de website van TivoliVredenburg. De zaal gaat 19:30 open, het debat begint om 20.00 uur en na afloop is er een borrel.
Komt u ook naar het Mediadebat?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.