Politieke steun voor boze flatbewoners Overvecht

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - De Utrechtse PvdA en SP gaan vragen stellen over de renovatie van een flat aan de Apollodreef door woningcorporatie Mitros. Bewoners klagen over de slechte afwerking, over de lange duur van het werk, en over de schade die de bouwvakkers achterlaten.
Gisteren berichtte RTV Utrecht uitgebreid over de zaak. Volgens Bülent Isik (PvdA) staat dit soort klachten niet op zich. "Het is een hardnekkig probleem dat regelmatig voorkomt. Waar het meestal fout gaat is de communicatie, als woningcorporaties helderder zouden communiceren, dan zouden er minder ontevredenheid zijn."
Volgens Isik ontstaan veel problemen doordat woningcorporaties een renovatie uitvoeren, maar dat 'groot onderhoud' noemen. Daar zit volgens de PvdA-er een belangrijk verschil tussen. Bij een renovatie moeten alle bewoners hun woning uit en betaalt de corporatie een groot bedrag aan verhuiskosten. Maar bij 'groot onderhoud', kunnen de bewoners in hun woning blijven.
In dat geval krijgen ze een veel kleinere vergoeding. Voor een beperkt aantal gezinnen met bijvoorbeeld kleine kinderen zijn logeerwoningen beschikbaar. In de praktijk blijkt dat de overlast van groot onderhoud enorm is en dat bewoners eigenlijk helemaal niet in hun flat kunnen blijven.

ZOVEELSTE KEER

Isik en de SP willen dat wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) met Mitros in gesprek gaat. Isik baalt er van dat het al de zoveelste keer is dat de woningcorporatie negatief in het nieuws komt met een renovatie. Ook corporatie Portaal laat op dit gebied steken vallen, zegt de PvdA'er. Hij wil dat de twee corporaties meer van elkaar gaan leren.
Aangezien het herfstreces is in de Utrechtse politiek worden de vragen pas over ruim een week door de wethouder beantwoord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.