Twee schapen op landgoed Bornia afgemaakt na aanval door loslopende honden

Dit is niet een van de schapen uit het verhaal
Dit is niet een van de schapen uit het verhaal
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Op landgoed Bornia bij Driebergen werd donderdagavond een kudde Drentse heideschapen opgejaagd door twee loslopende honden. Diverse schapen zijn ook aangevallen door de loslopende beesten. Twee schapen waren zo ernstig gewond dat ze zijn afgemaakt.
Van twee andere schapen is het nog maar de vraag of ze de aanval overleven. Hoe de honden in het gebied terecht zijn gekomen, is nog onduidelijk. Ze zijn in elk geval niet toegestaan in het begrazingsgebied van Bornia. Inmiddels zijn de hondenbezitters achterhaald. Utrechts Landschap handelt de zaak nu met hen af.
"We krijgen vaak de reactie: dat doet mijn hond niet", zegt Judith van de Vlekkert van Utrechts Landschap. "Dat is ook wel voorstelbaar, want een hond kan ook een knuffeldier zijn, maar een hond heeft ook een instinct en je moet in de gaten houden dat ie er vandoor kan gaan."
Judith van de Vlekkert van Utrechts Landschap

REGELS

In de natuurgebieden van Utrechts Landschap zijn regels opgesteld, onder meer voor hondenbezitters. In sommige delen van gebieden zijn honden los toegestaan mits onder appèl en in andere gebieden moeten honden aan de lijn. De handhavers van Utrechts Landschap zien hier op toe om zo de dieren in het gebied te beschermen.
Drentse heideschapen grazen het hele jaar door op landgoed Bornia. De schapen houden de heide in stand en dragen bij aan het behoud van veel diersoorten.
Beelden van de schapen zijn hier te zien maar let op: ze kunnen als schokkend worden ervaren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.