UMC Utrecht ontvangt ruim 600.000 euro voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker

© UMC Utrecht
UTRECHT - Het UMC Utrecht heeft van fonds Villa Joep een gift van ruim 600.000 euro gekregen voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Met de bijdrage kan een vier jaar durend onderzoek worden opgezet.
Neuroblastoom is een specifieke en moeilijk te behandelen vorm van kanker bij kinderen die verantwoordelijk is voor 15 procent van de sterfte door kinderkanker. Het is een kwaadaardige tumor die ontstaat uit een deel van het zenuwstelsel.
De neuroblastoom tumorcellen verstoppen zich voor het afweersysteem, waardoor de tumorcellen van deze zeldzame vorm van kinderkanker niet opgeruimd kunnen worden. Het UMC Utrecht kan nu onderzoeken of het afweersysteem van de patiënten beter uitgerust kan worden om te vechten tegen neuroblastoom.
"Deze bijdrage is een enorme stimulans voor het onderzoek in het UMC Utrecht", vertelt Mathilda Cremer van stichting Vrienden UMC Utrecht. Met de bijdrage van 612.650 euro wordt onderzocht of het mogelijk is een hulpje voor het afweersysteem op te zetten en het zo makkelijker te maken om neuroblastoon te kunnen vinden én bestrijden. 
Villa Joep is een non-profitorganisatie en heeft als doelstelling om neuroblastoom kinderkanker de wereld uit te helpen; een belofte die de ouders van Joep hem deden toen hij vier jaar oud was. 100 procent van de donaties die Villa Joep ontvangt gaan direct naar onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.