Utrechts trots in Londen: Sari van Veenendaal dineert met Queen Elizabeth en mariniers maken indruk

© Privéfoto
PROVINCIE UTRECHT - Hoewel de Nieuwegeinse voetbalster Sari van Veenendaal onze koning en koningin al eens ontmoette, herkenden zij haar tijdens het diner met de Britse koninging Elizabeth waarschijnlijk niet, vermoedt ze. "Ik zag er zó anders uit, met een nette jurk, hakken en gestyled haar."
Keepster Van Veenendaal was te gast bij het staatsbanket van de Royal Family. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten het Verenigd Koninkrijk, een bezoek dat in het teken stond van de "warme banden tussen Groot-Brittannië en Nederland".
Een hele eer voor de voetbalster, die uitkomt voor het Nederlands elftal en het Engelse Arsenal. "Ik ben behoorlijk buiten mijn comfortzone getreden. Ik heb me in een mooie jurk gehesen en mijn haren moesten mooi ziten. Gelukkig kreeg ik daar wel wat hulp bij", vertelt ze. "Het heeft iets magisch, het Koningshuis. Eten van gouden borden, met goud bestek: dat doe je natuurlijk niet iedere dag."
Gelukkig was ze van tevoren goed geïnstrueerd. "Mijn vrienden legden uit dat je enkel een hand mag geven als je de hand van Queen Elizabeth krijgt aangereikt en dat ik een buiginkje moest maken. Volgens mij vond ze het tof dat er een voetbalvrouw aanwezig was, die indruk kreeg ik. Dat was voor mij wel het hoogtepunt!"

MARINIERS IN LONDEN

Niet alleen Van Veenendaal representeerde Nederland in Londen, ook Doornse mariniers lieten zich zien in de Engelse hoofdstad. De Nederlandse en Britse marinierskorpsen voerden een oefening uit op de Theems, ter ere van het 45-jarig bestaan van de Nederlands-Britse amfibische strijdmacht.
Mariniers maken indruk in Londen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.