RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Grote brand Werkhoven: dappere boer door het vuur voor zijn vee

1/6
WERKHOVEN - In een grote stal van een veebedrijf aan de Hollendewagenweg in Werkhovenheeft vannacht brand gewoed. Tientallen hooibalen stonden in lichterlaaie terwijl er binnenkoeien stonden.Door kordaat optreden van de boer bleef hetveeongedeerd. Ook voorkwam hijdat de stal in vlammen opging.

Deveehouderwerd vannacht wakker van luid geloei en zijn blaffende hond. Toen hij in de schuur ging kijken, trof hij de brandende hooibalen aan. Die haaldehij met een shovel uit de stal. Later nam de brandweerhet werk over.Ook medewerkers van het boerenbedrijf hielpen mee.Alle koeien bleven ongedeerd.

GEWOND

Een woordvoerder van de Veiligsheidsregio Utrecht noemt het optreden van de boer heldhaftig. Bij de reddingsactie liep n persoon brandwonden op. Het zou gaan om de boer, maarde woordvoerder kan dat niet bevestigen.

De stal van 140 bij 60 meter heeft ruim een half uur vol rook gestaan. Hoeveel koeien erin stonden is niet duidelijk.

Gisteren woedde in het naburige 't Goy ook al een grote brand.

Interview met woordvoerder Veiligheidsregio Utrecht


Brand in veestal Werkhoven


 Met een shovel werden de hooibalen verplaatst. Met een shovel werden de hooibalen verplaatst. | Foto: Koen Laureij

 Ook de politie was aanwezig op het boerenerf. Ook de politie was aanwezig op het boerenerf. | Foto: Koen Laureij

 De brandweer bluste de hooibalen. De brandweer bluste de hooibalen. | Foto: Koen LaureijHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht