Hij is er weer, de gevoelstemperatuur: na weekend net boven nul

© Pixabay
UTRECHT - Wintertijd begint zondagnacht met een gure noordoostenwind. Maandag en dinsdag is het waterkoud met gevoelstemperaturen net boven nul. Dat verwacht Weeronline.
Tijdens het terugdraaien van de klok stroomt in de nacht van zaterdag op zondag koude lucht uit Scandinavië ons land binnen. De temperatuur ligt dan rond het vriespunt. Zondag overdag waait een gure noordoostenwind en wordt het hooguit 6 tot 8 graden. Op de meeste plaatsen is het droog met wat zon.

MAANDAG EN DINSDAG

Maandag en dinsdag is het met 4 tot 7 graden waterkoud. De gevoelstemperatuur ligt enkele graden boven nul. 12 á 13 graden is normaal voor deze tijd van het jaar, stelt Weeronline. Het is maandag en dinsdag grijs en regenachtig en het waait ook dan nog behoorlijk. Vooral dinsdag wordt neerslag verwacht.

VANAF WOENSDAG

Vanaf woensdag wordt het zachter en stijgt de temperatuur flink richting 15 graden. Het is daarbij licht wisselvallig met soms wat regen, maar er zijn ook mooie momenten met wat zon.

ZEER ZACHTE HERFST

De meteorologische herfst is tot nu toe zeer zacht verlopen met in De Bilt gemiddeld 14,1 graden tegen 13,1 normaal. Slechts zeven jaren was het nog warmer, met in 2006 zelfs 16,1 graden. Met gemiddeld 346 uur zon was het sinds 1959 niet meer zo zonnig. Met landelijk nog maar 68 millimeter neerslag is het ook zeer droog. Normaal valt ruim twee keer zoveel neerslag in de herfst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.