Krakers moeten weg van terrein bij transferium Westraven

© Google Maps
UTRECHT - De krakers op het braakliggende terrein naast transferium Westraven in Utrecht moeten daar over een week vertrokken zijn. Dat heeft de Utrechtse rechtbank vanochtend bepaald, meldt het AD.
Het geding was aangespannen door de eigenaar van het terrein: Borghese Real Estate. Die wil in dit gebied aan de Gelderlantlaan een distributiecentrum wil bouwen. Op de rest van het terrein bouwt de provincie Utrecht volgend jaar een busremise.

OLIEOPSLAGPLAATS

Het gebied maakte volgens het AD tot tien jaar geleden deel uit van de naastgelegen olieopslagplaats. Op de plekken waar de tanks stonden, verrezen de afgelopen jaren hutjes, caravans en schaftketen. Opvallend genoeg was er op het moment van de uitspraak vanmorgen geen kraker te bekennen op het terrein. Het lijkt erop dat ze al zijn verhuisd naar een gekraakt terrein van Rijkswaterstaat, aan de Nieuwe Houtenseweg, .
Rijkswaterstaat huurt dat terrein bij knooppunt Lunetten van de gemeente, die zegt "op de hoogte te zijn van de situatie". Rijkswaterstaat én de gemeente hebben aangifte gedaan. "We bekijken de juridische mogelijkheden en gaan met de krakers in gesprek", aldus een woordvoerder van de gemeente Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.