Canta-kwestie opgelost: Naomi uit Breukelen mag autootje houden

© RTV Utrecht
BREUKELEN - Naomi Vervaart uit Breukelen mag haar Canta houden. Afgelopen zomer dreigde ze de mini-auto kwijt te raken. Het UWV stelde de Canta altijd beschikbaar, maar plotseling woonde Naomi volgens de uitkeringsinstantie te dicht bij haar werk. Ze kon het autootje wel kopen voor een paar duizend euro, maar dat geld had ze niet.
Naomi gebruikt het 45-kilometerwagentje om naar haar werkgever Nyenrode te rijden. Ze gaat er ook mee naar vrienden of de fysiotherapeut. "Het geeft me vrijheid en zelfstandigheid. Als mijn Canta er niet meer is, kom ik niet zo snel mijn huis meer uit", vertelde ze in een RTV Utrecht-reportage.
De Canta-kwestie werd landelijk nieuws. Een steenrijke vastgoedmagnaat meldde zich als geldschieter, maar het bleek niet nodig. Na alle media-aandacht kwam het UWV terug op de beslissing omtrent de vergoeding voor woon-werk verkeer. Naomi kreeg ook excuses. Wel wilde het UWV kijken of de Canta nog het juiste hulpmiddel voor haar was.
Dat is het geval, meldt Naomi aan RTV Utrecht. "Eind juli is er een arbeidsdeskundige bij mij langs geweest om dit na te kijken. Vervolgens heb ik niets meer vernomen van het UWV. Tot vandaag, want ik mag de Canta houden!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.