Minister van Engelshoven opent Sint Maartenparade Utrecht

© RTV Utrecht / Ingrid Sterrenburg
UTRECHT - Minister van Engelshoven opent de komende Sint Maartenparade in Utrecht. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal op zaterdag 10 november een korte toespraak houden op het Domplein en loopt ook een stukje mee.
De minister kreeg deze zomer op bezoek in Utrecht voor het eerst te horen over de lichtjesoptocht door de stad en was volgens de organisatoren "meteen enthousiast".
"We hebben toen een half uur met haar gepraat in het Catharijneconvent over de Sint Maartenparade en onze aanpak. Dat was onverwacht eigenlijk een heel geanimeerd gesprek, waardoor we ook durfden om na afloop aan haar te vragen: Wat doe je trouwens op 10 november?", aldus Paul Feld, artistiek leider van de Sint Maartenparade.

LICHT

De Sint Maarten Parade is een jaarlijkse optocht door de binnenstad van Utrecht met lichtsculpturen, orkesten, koren en theatrale acts. Wie wil mag ook meelopen met lampionnen of kerstsnoeren, zolang het maar licht geeft. De optocht heeft ook ieder jaar een thema, dit jaar is dat Vrede & Veiligheid.
"De parade in Utrecht ontwikkelt zich langzaam tot een soort nationale Sint Maartenparade", zegt Feld. "Het krijgt steeds meer een uitstraling en vormt een inspiratiebron voor andere parades. Het infecteert steeds meer het land.

DOMPLEIN

De optocht op 10 november begint en eindigt op het Domplein en trekt via de Springweg, de Twijnstraat en de Lange Nieuwstraat door de Utrechtse binnenstad. Deelnemers verzamelen bij de Dom om 17.30 uur. Om 18.00 uur opent de minister de parade.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.