Nieuw café in Utrecht waar je ook jeu de boules kan doen

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
UTRECHT - Liefhebbers van jeu de boules hoeven niet te wachten tot ze weer naar de camping in Frankrijk gaan voordat ze weer een balletje kunnen gooien, want in Utrecht is vandaag een heuse jeu de boules-bar geopend. De zaak zit aan het Paardenveld.
De inspiratie voor de bar kwam, vanzelfsprekend, van de camping. "Als je met vrienden of familie op de camping bent, merk je al snel dat er een aantal plekken zijn waar mensen elkaar ontmoeten: bij de afwas of de jeu de boulesbaan", legt eigenaar Roy Goorts uit.
Met de opening van de bar wil de eigenaar het huidige aanbod avondjes uit uitbreiden. "Het spelletje is in principe voor maximaal zes personen per baan, maar als je met z'n vieren bent, kunnen er nog makkelijk twee anderen aanhaken. Bij bowlen, poolen of een escape room is dat wat lastiger."

STOFFIGE IMAGO

Ook hoopt Goorts dat het stoffige imago van de sport verdwijnt en richt zich daarom vooral op een jongere doelgroep. "Daarom zijn we ook een bar. We vinden het belangrijker dat mensen elkaar ontmoeten."
De opening van de bar wekte ook de interesse van Toos en Hans Lammerts, die beiden actief zijn bij boulevereniging Treize Points in het Julianapark. Zij vinden jeu de boules helemaal niet alleen een sport voor oude mensen. "We hebben competitie gespeeld en daar waren ook jongeren bij, hoor", vertelt Hans. "De jeugdleden vinden het hartstikke leuk om te doen", vult Toos haar man aan.
Hans is enthousiast over de banen in de bar, maar als ervaren speler natuurlijk ook een beetje kritisch. "Het is wel een beetje klein, maar het kan wel, ja."
De eerste jeu de boulesbar in Utrecht is een feit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.