Hobbykweker in Elst loopt tegen de lamp vanwege enorme wietlucht

De planten stonden in een zelfgebouwde kas in de tuin.
De planten stonden in een zelfgebouwde kas in de tuin. © Facebook Politie Rhenen
ELST - De politie heeft in Elst (gemeente Rhenen) een wietkas opgerold bij een huis aan de Woudweg. Daar hoefde de recherche geen uitgebreid speurwerk voor te doen: de wietlucht was tot tientallen meters verderop te ruiken.
Eén persoon die zich bij de politie meldde zei dat de lucht zelfs te ruiken was al je langs de woning reed met je autoramen dicht. Agenten gingen snel een kijkje nemen en roken de wietgeur ook direct. "De lucht die eraf kwam was aan het eind van de weg te ruiken", schrijven ze op Facebook.
In een zelfgebouwde kas in de tuin troffen de agenten een paar planten aan, die volgens hen nagenoeg twee meter hoog waren. De wiet is in beslag genomen en vernietigd.
De bewoners verklaren achteraf tegen RTV Utrecht dat ze de wiet voor medicinaal gebruik verbouwden en dat ze probeerden om dat binnen de regels te doen. "Ook al waren het maar een paar planten, het blijft verboden om wiet zelf te kweken", schrijft de politie echter. "De misvatting dat vijf plantjes mag is niet helemaal juist. Je wordt er niet voor veroordeeld maar het mag nog steeds niet."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.