RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Militairenvakbond boos om slechte barakken Huis ter Heide: "Te veel bezuinigd"

HUIS TER HEIDE/ZEIST - Militairen zijn heel boos over het nieuws dat ze niet meer kunnen overnachten op het kamp Walaardt Sacré in Huis ter Heide. Volgens Jean Debie, voorzitter van vakbond voor Defensiepersoneel VMB, schort het aan heel veel facilitaire zaken binnen Defensie.

Wegens slechte hygiëne en brandveilig zijn slechts twee van de tien barakken op het kamp nog geschikt om te overnachten. Daarom slapen militairen sinds enkele dagen in hotels in Zeist.

Het stikt van het ongedierte. De beestjes lopen over ons heen als we slapen."
Militair kamp Walaardt Sacré

"Op dit moment schort het aan heel veel zaken binnen de militaire gemeenschap", zegt Debie tegen Radio M Utrecht. "Heel weinig geld is geïnvesteerd in legeringsruimte en onderhoud. Er moet heel veel hersteld worden, dat gaat zeker vijf tot tien jaar duren."

SLAPEN TUSSEN MUIZEN
En dat is veel te lang, vinden militairen. "Het stikt van het ongedierte", zegt een militair tegen een verslaggever van RTV Utrecht die vanochtend poolshoogte nam in Huis ter Heide. "De beestjes lopen over ons heen als we slapen." Het gaat dan bijvoorbeeld om muizen en zilvervisjes.

Een andere vrouwelijke militair kan wel op kamp Walaardt Sacré blijven. Zij slaapt in één van de twee barakken die nog wel geschikt is. "We blijven positief, maar het is een lege bedoening momenteel."

BEZUINIGINGEN
Volgens vakbondsleider Debie is de slechte staat van de barakken in Huis ter Heide een logisch gevolg van jarenlange bezuinigingen. "We moeten vaststellen dat de afgelopen 25 jaar 2 miljard is bezuinigd op defensie. 24.000 arbeidsplaatsen zijn verloren gegaan. Dit is gewoon de consequentie van niet tijdig investeren in nieuwbouw."

Debie verwacht dat het nog wel even gaat duren voordat de militairen weer op één oor kunnen liggen in Huis ter Heide. Huisvesting in hotels is stukken duurder, maar nu de enige optie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -