Brutale inbreker steelt van slapende vrouw Houten

© Bewakingsbeeld
HOUTEN - De politie is op zoek naar een brutale inbreker in Houten, die binnenkwam in de woning van een oudere vrouw door een sleutelkastje open te breken. De man kwam ook in de slaapkamer waar de vrouw lag te slapen.
De hulpbehoevende vrouw had aan haar buitendeur een sleutelkastje, met daarin de sleutel van haar woning voor de thuiszorg. Een man met een lichte capuchontrui wist het kastje open te breken en kwam zo binnen. Op beelden van beveiligingscamera's is te zien hoe hij in de woning in De Poorten op zoek is naar buit. De vrouw ligt dan te slapen op haar bed.
Bekenden van de vrouw zetten de beelden op Facebook en haalden ze een dag later weer offline. De politie zegt op de hoogte te zijn van de inbraak, die plaatsvond in de nacht van dinsdag op woensdag.
Agenten zijn bij de vrouw langs geweest en de politie beschikt inmiddels over de beelden. Volgens een woordvoerder zijn er bij de inbraak "goederen ontvreemd", de familie van de vrouw spreekt over "een portemonnee en sieraden". De zaak is nu in onderzoek.
De familie denkt dat de dementerende vrouw niets van de inbraak heeft gemerkt. Voorlopig gaan ze haar ook niets vertellen. Dat zou haar alleen maar "onnodig ongerust maken".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.