Werkstraffen voor aanhangers FC Utrecht na voetbalrellen in Ondiep

© Ingezonden videobeeld (Bewerking door RTV Utrecht)
UTRECHT - Vier supporters van FC Utrecht zijn veroordeeld tot taakstraffen tot 120 uur en voorwaardelijke gevangenisstraffen. Volgens de politierechter waren ze betrokken bij de voetbalrellen op 7 april in de Utrechtse wijk Ondiep.
Op zaterdag 7 april kwam het tot een vechtpartij tussen aanhangers van FC Utrecht en Feyenoord. In de Anton Geesinkstraat in Ondiep moest de ME worden ingezet, waarna het geweld zich verplaatste naar een Utrechts AC-restaurant aan de A12. De politie arresteerde die avond tientallen verdachten.

GEWELD IN WOONWIJK

De officier van justitie betoogde dat de supportersgroepen elkaar op afspraak ontmoetten met de bedoeling om een potje te knokken. De rechter ziet daar geen bewijs voor. De vier verdachten die vandaag zijn veroordeeld krijgen wel straf voor hun aandeel in de ongeregeldheden op 7 april. De politierechter oordeelde dat het geweld, dat midden in een woonwijk plaatsvond, een grove inbreuk was op het gevoel van veiligheid van omwonenden.
Twee veroordeelden moeten 120 uur dienstverlenend werk doen. Een andere supporter kreeg 100 uur, iets minder dan de anderen omdat de officier van justitie niet duidelijk kon maken waarom een arrestatieteam de woonwagen van de verdachte had vernield. De vierde hooligan kwam er met zestig uur vanaf, omdat hij onlangs nog in een soortgelijke zaak is veroordeeld en de rechter rekening hield met de straf die hij had gekregen als beide zaken tegelijk waren behandeld. Alle verdachten kregen ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken.
Een buurtbewoner filmde de rellen in Ondiep

FORTUNA SITTARD

Eerder kregen twee andere verdachten ook al werkstraffen voor hun aandeel in de massale vechtpartij voor een café aan de Anton Geesinkstraat. Twee Utrechtfans werden vandaag vrijgesproken, maar een van hen moet nog wel voorkomen vanwege rellen in Sittard na de eredivisiewedstrijd tegen Fortuna op 1 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.