Defensie renoveert vieze legerbarakken Huis ter Heide

© Google Streetview
HUIS TER HEIDE - De barakken op kamp Walaardt Sacré in Huis ter Heide die zijn ontruimd omdat ze in slechte staat verkeren, worden op korte termijn gerenoveerd of gesloopt. Dat zegt de kazernecommandant, luitenant-kolonel Gert Dobben tegen RTV Utrecht.
"We hebben besloten per direct een aantal gebouwen te ontruimen en te laten slopen. Een aantal andere gebouwen worden opgeknapt, om ze daarna weer te laten bewonen door militairen", zegt Dobben. Het gaat om vier barakken die gerenoveerd zullen worden.

SLECHTE STAAT

Vandaag werd bekend dat de militaire barakken op kamp Walaardt Sacré in Huis ter Heide in zo'n slechte staat verkeren dat circa 150 militairen er niet meer in kunnen verblijven. "De gebouwen zijn gewoon vies, oud en smerig en we kunnen de veiligheid van onze mensen niet meer garanderen", aldus Dobben.
De oudste barakken stammen nog uit 1942, de nieuwste zijn begin jaren negentig gebouwd. Het complex zou afgestoten worden en daarom werd er jaren niet noemenswaardig in geïnvesteerd.
"Het is nooit leuk om met bezuinigingen geconfronteerd te worden, maar het tij is nu gekeerd. Dat betekent dat deze kazerne in gebruik blijft en dat deze maatregelen nodig zijn."

HOTELS

De militairen zijn tijdelijk ondergebracht in hotels in de omgeving. "We hebben tot medio november zo'n vijftien kamers gereserveerd voor ze", zegt directeur Erik van Dijk van Hotel Oud Londen in Zeist. Het is niet duidelijk of de militairen daarna weer direct terecht kunnen in de barakken.
Van Dijk vindt het wel leuk dat de militairen tijdelijk in zijn hotel zijn ondergebracht. "Het is een knipoog naar het verleden. We zijn ooit opgericht in 1802 door een soldaat uit het leger van Napoleon. We hebben dus een militaire achtergrond. Daarom is het wel leuk dat we nu zoveel jaar na dato weer een groep militairen in huis hebben."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.