RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw brand bij Werkhovense boer die eerder vee redde

1/4
WERKHOVEN - De veehouder uit Werkhoven die eerder deze week met een heldhaftig optreden voorkwam dat zijn vee in vlammen opging, moest vannacht opnieuw toezien hoe een brand uitbrak in zijn schuur. Deze keer overleefden enkele dieren het niet.

Dit keer ging het om een ander deel van de loods, vertelt een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht (VRU). De meeste koeien en stieren konden in veiligheid worden gebracht, maar enkele dieren overleefden het niet - met name door de heftige rookontwikkeling.

"Er is voor zeker twee miljoen euro aan verpakkingsmachines afgebrand", vertelt de emotionele veehouder. "Het gedeelte dat nu in brand stond is de kern van de hal: het machinepark." De totale schade schat hij op vijf miljoen euro.

 De loods kan als verloren worden beschouwd, de schade is gigantisch. De loods kan als verloren worden beschouwd, de schade is gigantisch. | Foto: Koen Laureij

Hij weet wel zeker dat het is aangestoken. "Gelukkig zijn er camerabeelden, ik hoop dat ze erachter komen wie het is geweest."

Bij de vorige brand raakte de boer lichtgewond tijdens het redden van zijn vee. Dit keer hoeft hij niet naar het ziekenhuis, maar liep hij wel enkele brandwonden op.

ONDERZOEK
De politie onderzoekt hoe het kan dat er opnieuw brand uit is gebroken bij hetzelfde bedrijf. Volgens medewerkers is het geen toeval dat de schuur weer in brand staat. Ook de brand die woensdagmorgen uitbrak bij een bedrijf in 't Goy wordt door hen in verband gebracht met de brand in Werkhoven, omdat de bedrijven met elkaar zouden samenwerken. De politie geeft aan "vooralsnog geen aanwijzingen te hebben" dat de branden verband met elkaar houden.

Naar verwachting zijn brandweer en politie vandaag nog de hele dag bezig op het terrein. "Er is een grote hooiopslag in de loods. Dat brandt natuurlijk flink en daarom moeten de hooibalen helemaal uit elkaar gehaald worden", aldus een woordvoerder van de VRU. Het voorste gedeelte van de loods kan als verloren beschouwd worden.

De schade is gigantisch.


 Enkele dieren overleefden de brand niet. Enkele dieren overleefden de brand niet. | Foto: Koen Laureij


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -