'Structurele oplossing nodig voor tekort aan studeerplekken universiteit'

© Google Streetview
UTRECHT - Jonge Democraten Utrecht wil dat er een structurele oplossing komt voor het tekort aan studeerplekken in de bibliotheken van de Universiteit Utrecht.
In de Utrechtse Universiteitsbibliotheken aan de Drift en op de Uithof is al jaren een groot tekort aan studieplekken. Er zijn wel studieplekken bijgekomen, maar dat heeft het probleem nog niet opgelost. Ook een proef van de universiteit, waarbij de bibliotheken tijdens tentamenperiodes alleen toegankelijk zijn voor eigen personeel en studenten, is volgens de Jonge Democraten nog geen goede oplossing voor het probleem.
"De maatregelen die de Universiteit Utrecht neemt, lijken maar kort te werken en sluiten een groot deel studenten in Utrecht buiten", zegt afdelingsvoorzitter Bloys Sebregts. "Nog steeds staan studenten elke tentamenperiode voor een studeerplek te wachten. De Universiteit Utrecht moet streven naar een duurzame oplossing voor dit probleem."
De jongerenorganisatie wil dat er een structurele oplossing komt en vindt dat de universiteit daarvoor 'out-of-the-box' moet gaan denken. "Samenwerking opzoeken met particulieren, door gezamenlijk te kijken waar bruikbare leegstaande panden staan, kan hierbij de oplossing zijn. Deze leegstaande panden kunnen dan gebruikt worden voor de creatie van meer studieplekken. Samenwerking is zo de sleutel naar een structurele oplossing."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.