Moeder raakt kinderen kwijt op station Amersfoort

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Twee jonge kinderen raakten gisteren opeens hun moeder kwijt op station Amersfoort. De vrouw stond in de trein om bagage in te laden, toen het voertuig opeens vertrok en ze gescheiden was van haar zoon en dochtertje.
De vrouw was helemaal niet van plan met de trein te gaan. Ze was de bagage aan het inladen voor een ander familielid. Toen ze opeens tot haar eigen schrik in de rijdende trein zat, alarmeerde ze direct NS-personeel. Die zorgde ervoor dat iemand op station Amersfoort zich ontfermde over de kinderen.
Het jongetje en meisje kregen wat te eten en drinken en mochten wachten in een verwarmde ruimte. Ook kregen ze een WiFi-code, waardoor ze zich online konden vermaken. De moeder kwam terug en daarna hebben de drie samen hun reis vervolgd.
Opvallend is dat de NS aanvankelijk een heel andere lezing had van het verhaal en een gedeeltelijk onjuist bericht op Facebook zette. Er werd namelijk geschreven dat de vrouw haar kinderen was vergeten in de haast. Dat bleek bij nader inzien dus niet waar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.