Eerste Uithoflijn-tram rijdt zelfstandig door stationsgebied

© Twitter @Uithoflijn
UTRECHT - Een mijlpaal voor de veelgeplaagde Uithoflijn: vannacht is de eerste tram op eigen kracht door het Utrechtse stationsgebied gereden. De bouwers melden dat de bovenleiding klaar is en dat die is gekoppeld aan die van de tram naar Nieuwegein/IJsselstein.
In juli werd de eerste rit door het stationsgebied al gemaakt, maar die werd voortgetrokken door een ander voertuig. Afgelopen nacht reed de tram met chauffeur geheel op eigen kracht.

PROBLEMEN

Op Twitter jubelt de organisatie van de Uithoflijn over de mijlpaal, maar het betekent nog niet dat de bouw voorspoedig verloopt. In eerste instantie was het de bedoeling dat de tram nu al zou rijden, maar de problemen rond de bouw van tramlijn stapelden zich op. Na een vernietigend rapport stapte in februari een gedeputeerde op.
De kans dat de tram komende zomer rijdt lijkt klein, want er moet een stuk spoor van 900 meter lang bij station Vaartsche Rijn worden aangepast. Nu wordt gemikt op december 2019. RTV Utrecht houdt in een tijdlijn bij wat er allemaal is gebeurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.