RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

'Onderwereld-kopstuk uit Utrecht geliquideerd in Spanje'

UTRECHT - De Nederlander die zaterdag is geliquideerd in Spanje is Hamza Ziani. Dat meldt De Telegraaf. De 34-jarige Utrechter was een bekend gezicht in de onderwereld.

Volgens de krant was hij ťťn van de kopstukken in een cocaÔneoorlog die de regio Utrecht al jarenlang in de greep houdt. Ziani zat in de Zuid-Spaanse badplaats Torremolinos in een restaurant te eten met onder anderen zijn vrouw, toen een gemaskerde man binnenkwam. De dader schoot met een vuurwapen op zijn hoofd en bovenlichaam, schrijft misdaadblog Boevennieuws. De Spaanse politie is er (nog) niet in geslaagd de dader te vinden.

Ziani was een rivaal van Ridouan Taghi, ťťn van de meest gezochte criminelen van Nederland. Taghi, uit Vianen, wordt genoemd als het brein achter meerdere afrekeningen in het criminele circuit in Nederland.

De geliquideerde Ziani had volgens De Telegraaf drie jonge kinderen. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat een 34-jarige Nederlander is geliquideerd, maar wil om privacyredenen niet vertellen of het inderdaad om Ziani gaat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht